Door verder gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met de Algemene Voorwaarden en ons gebruik van cookies.

Van Wees Loyaal Zeer Oude Genever 70cl

Oude Jenever

Van Wees Loyaal Zeer Oude Genever 70cl
  • Van Wees Loyaal Zeer Oude Genever 70cl
  • Van Wees Loyaal Zeer Oude Genever 70cl

Van Wees Loyaal Zeer Oude Genever 70cl

Oude Jenever

BottelaarA. van Wees
Distillery / merkDe Ooievaar
LandThe Netherlands
RegioAmsterdam
Inhoudsmaat0.7 liter
Alc/vol42%
EAN8714682001119
€ 36,95

€ 30,54 (excl. BTW)

Op voorraad

Van Wees Loyaal Zeer Oude Genever 70cl

Hoe traditioneel wilt u het hebben?! Prachtige gerijpte Oude Genever in kruikfles met oor.

Loyaal is een combinatie van pure moutwijn plus 8 verschillende, geherdistilleerde moutwijnen en een graandistillaat. De moutwijnen haalt men in de fijnketels tweemaal over (dubbel gebeid) met jeneverbessen en kruiden zoals koriander, kummel, engelwortel en engelzaad. De geneverdistillaten rusten op eikenhouten vaten voordat ze worden geblend tot Loyaal. Daarna gaat de Loyaal op drinksterkte naar de lagerkelder. In eikenhouten kunnen de smaken onderling goed 'huwen'. De complexe bereidingswijze in combinatie met fustlagering, zorgen voor een ongekende smaakrijkdom en uitzonderlijke 'neus'.

Proefnotitie

Geur

Rijk en krachtig met hints van frisse kummel, koriander en citrus.

Smaak

Robuust, met fijne graanbloesem, citrus en vanilletonen.

Meer informatie

Jenever, ook wel genever, jonkie of klare genoemd, is een traditionele sterke drank die zijn oorsprong heeft in Nederland en België. De drank wordt gemaakt door de distillatie van een graanbeslag en het gebruik van botanische kruiden. Het meest bekende kruid dat gebruikt is, is natuurlijk de jeneverbes. Andere kruiden die gebruikt kunnen worden zijn: St. Janskruid, engelwortel, nootmuskaat, kruidnagel, anijnszaad, citrusschillen en koriander.

Geschiedenis

De geschiedenis van genever in Nederland gaat terug tot de 16e en 17e eeuw. Het ontstaan van de alcoholische lekkernij hangt samen met de opkomst van distillatietechnieken en het gebruik van graan als basis voor sterke drank. Distillatie van graan werd oorspronkelijk geïntroduceerd in Europa door de Arabieren. In Europa werd het proces verfijnd tijdens de middeleeuwen. Dit leidde tot productie van brandewijn.

Distillatie werd aanvankelijk voornamelijk gebruikt voor medicinale doeleinden, zoals het distilleren van wijn en kruiden om extracten en tincturen te maken. Er werden meestal veel kruiden en vruchten aan toegevoegd. Rond 1650 werd in Amsterdam een graandistillaat ontworpen met jeneverbes als middel tegen spierpijn. Al vlug ontdekten mensen dat het drankje niet alleen als medicijn inzetbaar was, maar ook als genotsmiddel. Bovendien werd in de tijd de invoer van brandewijn verhinderd, dus stapten mensen over naar de lokale alcoholische drank: jenever.

Van Wees Loyaal Zeer Oude Genever 70cl

Van Wees Loyaal Zeer Oude Genever 70cl

€ 36,95

€ 30,54 (excl. BTW)

Op voorraad