U dient minimaal 18 jaar te zijn om
Passievoorwhisky.nl te mogen bezoeken.
SORRY, je hebt niet de wettelijke leeftijd om toegang te krijgen tot onze website
Hooghoudt 3 years Peated Cask Aged Genever
Cask Aged Genever
Hooghoudt 3 years Peated Cask Aged Genever
Cask Aged Genever
Bottelaar | Distillery bottling |
Distillery / merk | Hooghoudt |
Serie | Blends |
Land | The Netherlands |
Inhoudsmaat | 0.7 liter |
Alc/vol | 40% |
Leeftijd | 3 years |
Filling level | Peated Cask |
EAN | 8710924108721 |
Hooghoudt 3 years Peated Cask Aged Genever
Deze hoogst onorthodoxe blend brengt twee smaakwerelden samen. Aan de ene kant rook en fruit die je meenemen naar een open vuur op het strand met een frisse zeebries. Aan de andere kant de warme zoete elementen van cacao en vers gebrande koffiebonen. Met deze peated gelagerde oude jenever verleggen we de grenzen van tradities en ambacht, we zijn verdergegaan waar anderen stoppen. Een drank voor stoere oude zeelui opnieuw uitgevonden voor de veeleisende smaak van nieuwe generaties. Een avontuur om puur te drinken, maar de fris rokerige smaken lenen zich ook juist uitstekend voor een mix met cola.
Proefnotitie
Neus
De aantrekkelijke, onmiskenbaar rokerige geur wordt aangevuld met verrassende tonen van cacao en koffie.De invloed van de Bourbon vaten komt terug in geuren als vanille en honing. Frisse accenten van citroen met een vleugje mandarijn complementeren het geheel.
Smaak
Rook en citrus tonen worden aangevuld met hints van vanille en cacao. Een vol rokerige sensatie, heerlijk strak maar dan zonder de medicinale elementen die veel peated whisky's kenmerken. Mondvullend met een eindeloze afdronk.
Serveer tip
Puur of in de mix met cola
Meer informatie
Jenever, ook wel genever, jonkie of klare genoemd, is een traditionele sterke drank die zijn oorsprong heeft in Nederland en België. De drank wordt gemaakt door de distillatie van een graanbeslag en het gebruik van botanische kruiden. Het meest bekende kruid dat gebruikt is, is natuurlijk de jeneverbes. Andere kruiden die gebruikt kunnen worden zijn: St. Janskruid, engelwortel, nootmuskaat, kruidnagel, anijnszaad, citrusschillen en koriander.
Geschiedenis
De geschiedenis van genever in Nederland gaat terug tot de 16e en 17e eeuw. Het ontstaan van de alcoholische lekkernij hangt samen met de opkomst van distillatietechnieken en het gebruik van graan als basis voor sterke drank. Distillatie van graan werd oorspronkelijk geïntroduceerd in Europa door de Arabieren. In Europa werd het proces verfijnd tijdens de middeleeuwen. Dit leidde tot productie van brandewijn.
Distillatie werd aanvankelijk voornamelijk gebruikt voor medicinale doeleinden, zoals het distilleren van wijn en kruiden om extracten en tincturen te maken. Er werden meestal veel kruiden en vruchten aan toegevoegd. Rond 1650 werd in Amsterdam een graandistillaat ontworpen met jeneverbes als middel tegen spierpijn. Al vlug ontdekten mensen dat het drankje niet alleen als medicijn inzetbaar was, maar ook als genotsmiddel. Bovendien werd in de tijd de invoer van brandewijn verhinderd, dus stapten mensen over naar de lokale alcoholische drank: jenever.