Door verder gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met de Algemene Voorwaarden en ons gebruik van cookies.

Glencadam 10 years

Highland Single Malt Scotch Whisky

Glencadam 10 years
  • Glencadam 10 years
  • Glencadam 10 years

Glencadam 10 years

Highland Single Malt Scotch Whisky

BottelaarDistillery bottling
Distillery / merkGlencadam
LandScotland
RegioHighlands
Inhoudsmaat0.7 liter
Alc/vol46%
Leeftijd10 years
SmaakprofielLicht en delicaat
EAN5021349761327
€ 37,15

Slechts één verkrijgbaar

Glencadam 10 years

Glencadam Distillery

Glencadam Distillery is gelegen in het stadje Brechin in de oostelijke Hooglanden van Schotland. Opgericht in 1825, heeft Glencadam een lange en rijke geschiedenis van ambachtelijke whiskyproductie. De distilleerderij ligt op een idyllische locatie, omgeven door glooiende heuvels en vruchtbare landbouwgrond.

Een specifiek kenmerk van Glencadam is het gebruik van water uit de nabijgelegen Barry Burn, wat bijdraagt aan het lichte en delicate karakter van hun whisky's. Glencadam staat bekend om zijn elegante single malts, die vaak worden beschreven als zacht en fruitig met tonen van citrus, appel en een subtiele kruidigheid. De distilleerderij maakt gebruik van traditionele koperen pot stills en een lange fermentatie, wat zorgt voor een rijke en complexe smaak.

De whisky's rijpen voornamelijk in ex-bourbonvaten, wat zorgt voor een evenwichtige en verfijnde smaakervaring. Glencadam Distillery blijft een gerespecteerde naam onder whiskykenners vanwege zijn toewijding aan traditie, kwaliteit en de productie van uitzonderlijk gebalanceerde Highland single malts.

Glencadam 10 years

Glencadam 10 years

€ 37,15

Op voorraad