Door verder gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met de Algemene Voorwaarden en ons gebruik van cookies.

Ardbeg Dark Cove

Islay Single Malt Scotch Whisky

Ardbeg Dark Cove
  • Ardbeg Dark Cove
  • Ardbeg Dark Cove

Ardbeg Dark Cove

Islay Single Malt Scotch Whisky

BottelaarDistillery bottling
Distillery / merkArdbeg
SerieArdbeg Day 2016
LandScotland
RegioIslay
Inhoudsmaat0.7 liter
Alc/vol46.5%
Leeftijdno age statement
Gebotteld11-02-2016
Vattypeex Bourbon casks and Dark Sherry Casks
SmaakprofielZwaar rokerig
EAN5010494931969
€ 329,95

(0% BTW)

Slechts één verkrijgbaar

Take this whisky and hide it well.

For its heart has been matured in DARK SHERRY CASKS, imparting waves of treacle toffee, coal tar, squid ink noodles and toasted coffee grounds.

The DARKEST ARDBEG ever.

Ardbeg Distillery

Ardbeg Distillery ligt aan de zuidkust van het eiland Islay, beroemd om zijn rijke whiskytraditie. Opgericht in 1815 door de MacDougall familie, heeft Ardbeg een roerige geschiedenis met verschillende sluitingen en heropeningen, maar is het uitgegroeid tot een van de meest gewaardeerde Islay distilleerderijen.

Een onderscheidend kenmerk van Ardbeg Distillery is de sterke turfinvloed, wat resulteert in whisky’s met een intense rokerigheid en maritieme karakter. De distilleerderij maakt gebruik van traditioneel handgemaakte koperen pot stills en lokale turf uit de omliggende turfvelden, wat de whisky’s hun kenmerkende aroma’s van rook, zeezout, en teer geeft, gecombineerd met hints van citrus en vanille.

Ardbeg whisky's rijpen voornamelijk in ex-bourbonvaten, wat zorgt voor een diepe en complexe smaak. De distilleerderij staat ook bekend om zijn innovatieve benadering, met experimenten in verschillende vattypen en rijpingsprocessen die unieke en bekroonde expressies opleveren.

De combinatie van traditionele productiemethoden, een iconische locatie en een onmiskenbaar smaakprofiel maakt Ardbeg een toonaangevende naam in de wereld van Schotse whisky.

Ardbeg Dark Cove

Ardbeg Dark Cove

€ 329,95

(0% BTW)

Op voorraad