Door verder gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met de Algemene Voorwaarden en ons gebruik van cookies.

Port Ellen 29 years 1979 - 2009 for WorldDutyFree

Islay Single Malt Scotch Whisky

Port Ellen 29 years 1979 - 2009 for WorldDutyFree
  • Port Ellen 29 years 1979 - 2009 for WorldDutyFree

Port Ellen 29 years 1979 - 2009 for WorldDutyFree

Islay Single Malt Scotch Whisky

BottelaarDouglas Laing
Distillery / merkPort Ellen
SerieOld & Rare Plantinum Selection
LandScotland
RegioIslay
Inhoudsmaat0.7 liter
Alc/vol53.8%
Leeftijd29 years
Gedistilleerd12-1979
Gebotteld02-2009
Aantal flessen261
SmaakprofielZwaar rokerig
Filling levelPerfect
€ 2.899,95-12%
€ 2.551,96

(0% BTW)

Slechts één verkrijgbaar

Port Ellen 29 years 1979 - 2009 for WorldDutyFree

Deze bijzondere expressie van Port Ellen, gebotteld door Douglas Laing voor WorldDutyFree, is een onvergetelijke ervaring, zowel voor de doorgewinterde liefhebber als de avontuurlijke ontdekker. Elke slok is een eerbetoon aan een distilleerderij die eens was, maar door dit soort releases in zekere zin nog steeds voortleeft. 

Proefnotitie

Neus

De eerste indruk van deze Port Ellen 29 Years is als een wandeling langs de Islay-kustlijn, waar de zeebries doordrenkt is met een complexe mix van turfrook en ziltigheid. De aroma's ontvouwen zich verder tot subtiele hints van geroosterde noten, gedroogd fruit, en een zachte zweem van vanille van het eikenhout waarin het heeft gerijpt. Een licht bloemige toon snijdt door de zwaarheid heen, wat een aangename verrassing biedt.

Smaak

Op het palet demonstreert de whisky een verfijnde balans tussen kracht en finesse, waarbij de rokerige turf kenmerkend blijft, maar ruimte biedt aan golven van zoete honing, rijke toffee en rijpe citrus. De whisky is vol en olieachtig, waardoor het een luxueuze sensatie op de tong creëert. Met een ondertoon van leerachtige en kruidige nuances zwelt de complexiteit aan terwijl je elke slok rustig proeft.

Afdronk

De afdronk is lang en blijft hangen met een aangename warmte die de rokerige turf trouw weerspiegeld. De laatste echo's van de drank laten zoete kruiden en houtachtige noten achter, evenals de herinnering aan een vervlogen whisky-tijdperk.

Meer informatie

Port Ellen Distillery is een voormalige Schotse whiskydistilleerderij gelegen op het eiland Islay, dat bekend staat om zijn sterke turfaroma's die typisch zijn voor de whisky's van dit eiland. De distilleerderij werd opgericht in 1825 door Alexander Ker Mackay en werd later overgenomen door John Ramsay, die de distilleerderij in de 19e eeuw een belangrijke rol liet spelen in de whisky-industrie, vooral in het ontwikkelen van exportmarkten.

In de twintigste eeuw veranderde de distilleerderij regelmatig van eigenaar en kende verschillende sluitingen en heropeningen. Tijdens haar actieve jaren produceerde Port Ellen een karakteristieke Islay single malt whisky die gewaardeerd werd om zijn uitgesproken rooksmaak en zeewierachtige tonen.

Helaas sloot Port Ellen in 1983 definitief haar deuren als gevolg van de destijds dalende vraag naar whisky en overcapaciteit binnen de industrie. De gebouwen bleven staan en de pakhuizen werden door Diageo, de huidige eigenaar, gebruikt voor het opslaan van whisky van andere distilleerderijen op het eiland.

Wat anderen ervan vinden

Op WhiskyFun.com krijgt deze bijzondere Port Ellen een hele mooie score van 93/100 punten.

Serge Valentin geeft zelfs aan dat het de beste Port Ellen is die hij dat jaar geproefd heeft.

Lees hier de proefnotitie van Serge op WhiskyFun.com

Dag
:
uur
:
min
:
sec
Port Ellen 29 years 1979 - 2009 for WorldDutyFree

Port Ellen 29 years 1979 - 2009 for WorldDutyFree

€ 2.899,95-12%
€ 2.551,96

(0% BTW)

Op voorraad