Door verder gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met de Algemene Voorwaarden en ons gebruik van cookies.

Benriach 12 years The Twelve

Speyside Single Malt Scotch Whisky

Benriach 12 years The Twelve
  • Benriach 12 years The Twelve
  • Benriach 12 years The Twelve

Benriach 12 years The Twelve

Speyside Single Malt Scotch Whisky

BottelaarDistillery bottling
Distillery / merkBenriach
LandScotland
RegioSpeyside
Inhoudsmaat0.7 liter
Alc/vol46%
Leeftijd12 years
VattypeSherry, Bourbon and Port Cask
SmaakprofielMild en verfijnd
EAN5060399687188
€ 40,45

Slechts één verkrijgbaar

To make Benriach Twelve, Benriach spirit is three cask matured for at least twelve years in sherry casks, bourbon barrels and port casks.

The whisky from each cask is then expertly married together to create a smooth, sherry-rich single malt, layered with baked fruit, maple honey and cocoa, perfectly balanced with a lingering sultana and spiced mocha finish.

Tasting Notes:

Colour: Golden bronze

Nose: Rich maple honey, cocoa and baked forest fruit

Palate: Maraschino cherry, baked orange and hazelnut, with a lingering sultana and spiced mocha finish

Rachel Barrie – Master Blender:

"Sherry rich maturation brings incredible depth to this expression and layers of dark berry fruits. It encaptures the flavours of Benriach in the autumn."

Benriach Distillery

Benriach Distillery is gelegen in het hart van de Speyside regio, nabij de stad Elgin in Moray. Opgericht in 1898 door John Duff, heeft Benriach een rijke geschiedenis gekenmerkt door zowel periodes van sluiting als heropleving. Sinds de heropening in 1965 heeft Benriach zich gevestigd als een producent van hoogwaardige single malt whisky’s.

Een uniek kenmerk van Benriach is de diversiteit in productieprocessen. De distilleerderij produceert zowel geturfde als ongeturfde whisky’s, wat zeldzaam is in de Speyside regio. Dit geeft Benriach een breed scala aan smaakprofielen, van rokerig en robuust tot verfijnd en fruitig. De distilleerderij gebruikt water uit de nabijgelegen Burnside Springs, wat bijdraagt aan de zuiverheid van hun whisky.

Benriach whisky’s staan bekend om hun complexiteit en diepte, met tonen van honing, vanille, fruit en een vleugje kruiden. De rijping vindt plaats in een verscheidenheid aan vaten, waaronder ex-bourbon, sherry, rum en wijnvaten, wat zorgt voor een rijke en gelaagde smaakervaring.

De combinatie van traditionele technieken, innovatie en een prachtige locatie maakt Benriach een gerespecteerde naam in de wereld van Schotse single malt whisky.

Benriach 12 years The Twelve

Benriach 12 years The Twelve

€ 40,45

Op voorraad