Door verder gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met de Algemene Voorwaarden en ons gebruik van cookies.

Very Olde St. Nick Summer Rye Lot No A12 75cl

Kentucky Rye Whiskey

Very Olde St. Nick Summer Rye Lot No A12 75cl
  • Very Olde St. Nick Summer Rye Lot No A12 75cl
  • Very Olde St. Nick Summer Rye Lot No A12 75cl

Very Olde St. Nick Summer Rye Lot No A12 75cl

Kentucky Rye Whiskey

Distillery / merkDistillery bottling
SerieSummer Rye
DruivensoortVery Old St. Nick
LandUnited States of America
RegioKentucky
Inhoudsmaat0.75 liter
Alc/vol43%
Leeftijdno age statement
Gebotteld2000's
VatnummerA12
SmaakprofielVol en kruidig
€ 699,95

(0% BTW)

Slechts één verkrijgbaar

Very Olde St. Nick Summer Rye Lot A12 75cl

Het merk Very Olde St Nick is eigendom van InterBev, een dochteronderneming van Allied Lomar in Californië, met andere producten als Rare Perfection en Wattie Boone. De president, Marci Palatella, koopt al tientallen jaren vaten en bottelt ze. Ze was de agent van Julian Van Winkle III op de Japanse markt in de jaren 1980 en 1990 en bedacht het merk Very Olde St Nick om in te spelen op de Japanse vraag naar goed gerijpte bourbon, die gelukkig niet populair was in de VS. Haar eerste flessen werden eind jaren 80 voor haar geproduceerd door Van Winkle in zijn Old Commonwealth bottelarij.

Op dat moment had Van Winkle echter geen overvloed aan gerijpte voorraad in zijn magazijnen, en Palatella wendde zich in plaats daarvan tot Evan Kulsveen's Kentucky Bourbon Distillers (KBD), die Olde St Nick in de jaren 1990 en begin 2000 bottelde in de toen nog stille Willett distilleerderij in Bardstown. KBD betrok de meeste vaten van buurman Heaven Hill, hoewel Kulsveen in het verleden grapte dat hun pakhuizen bourbon bevatten van elke distilleerderij in Kentucky behalve die van hemzelf. Van Winkle was echter nog niet klaar met het Very Olde St Nick verhaal en bracht Palatella in contact met vertegenwoordigers van United Distillers die InterBev een aantal rijpende vaten verkochten waar ze geen interesse meer in hadden. Een groot deel hiervan werd in stalen tanks geplaatst en opgeslagen in Californië om verdere rijping te voorkomen.

Toen KBD in 2012 de distilleerketel van Willett weer opstartte, begonnen ze minder vaten van elders te betrekken en reserveerden ze de beste voorraad voor hun eigen Willett Family Reserve-label. De productie van Very Olde St Nick werd vrijwel stopgezet en verhuisde naar Californië, waar een deel van de getankte vaten van Stitzel-Weller werden gebotteld door Frank-Lin Distillers.

In 2018 opende Palatella de Preservation Distillery in Bardstown, Kentucky. Het is een kleine ambachtelijke distilleerderij met een pot still, die slechts een paar vaten per dag produceert. Het bottelen van Very Olde St Nick vindt daar nu plaats en zal uiteindelijk de eigen whisky van de distilleerderij bevatten.

Very Olde St. Nick Summer Rye Lot No A12 75cl

Very Olde St. Nick Summer Rye Lot No A12 75cl

€ 699,95

(0% BTW)

Op voorraad