Door verder gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met de Algemene Voorwaarden en ons gebruik van cookies.

Stauning Smoke

Danish Single Malt Whisky

Stauning Smoke
  • Stauning Smoke
  • Stauning Smoke

Stauning Smoke

Danish Single Malt Whisky

BottelaarDistillery bottling
Distillery / merkStauning
SerieSmoke
LandDenmark
Inhoudsmaat0.7 liter
Alc/vol47%
Leeftijdno age statement
Gebotteld2022
VatnummerBatch 1-2022
SmaakprofielLicht tot medium rokerig
EAN5711978010704
Out of stock

Stauning, opgericht door een diverse groep van negen vrienden, is gevestigd in een klein dorpje aan de westkust van Denemarken. Hun reis begon in 2005, zonder enige kennis van ervaring in het produceren van whisky. Gewoon een verlangen om een geweldige (Deense) whisky te maken. Pas in 2011 kwamen de eerste flessen op de markt. Noch een Old World Whisky, het is ook geen New World Whisky. Stauning noemt hun whisky's 'Our World Whisky'. Op het moment dat het werd uitgebracht, was er een enorme opleving van meer lokale ingrediënten, ambachtelijke producenten, en Stauning werd onmiddellijk opgemerkt. Zelfs met een productie van 80.000 liter konden ze het niet bijbenen, dus openden ze in 2018 hun nieuwe speciaal gebouwde distilleerderij, echter hebben ze hun ethos behouden en hun gerst wordt lokaal ingekocht.

Met Stauning Smoke, hun flagship gerookte single malt-whisky, heeft Stauning een terroir-whisky gecreëerd waarvan ze denken dat hij je zal 'wegblazen'. Met behoud van hun New Nordic-filosofie is dit een single malt-whisky, die is gemaakt met pure West-Jutlandse moutgerst die inhouse gemouten is op de vloer. Het wordt vervolgens gerookt op lokaal geoogste turf en heide. Deze lokale herkomst geeft echt een smaak die alleen in Stauning Smoke te vinden is. Ze gebruiken een dubbele distillatie in kleine vlamverwarmde pot stills, en zodra het hele proces is voltooid, rijpen ze in first-fill bourbonvaten, first fill Madeira-vaten, first fill Jamaica Rum-vaten en Virgin American Oak-vaten.

Stauning Smoke is gemaakt van puur lokale ingrediënten, gemouten op open vloeren, gerookt over turf en heide die je alleen vind in het landschap rondom Stauning. Gerijpt op een mix van de volgende 1st fill wijn en spirit vaten: Bourbon, Madeira, Jamaicaanse Rum en Amerikaans eiken. Het resultaat is een elegante en geraffineerde whisky met een zacht rokerige smaak en een complex character die doet denken aan de duinen, de heide en de wind bij de Noordzee.

Tasting notes:

Geur: Zacht geurig rood fruit en warme vanille kruiden.

Smaak: Gebalanceerd met een karakter van fris tropisch fruit en licht geroosterd eiken.

Finish: Verfijnd droog, zacht zuur.

Signature drink: ''Smoky Milkshake'. De zoetheid van vanille-ijs ontmoet de rokerige smaak van de whisky. Een perfecte match voor op een warme zomeravond of voor de open haard op een koude winternacht. Voeg de volgende ingrediënten toe in een blender: 40 ml Stauning Smoke whisky, 2 grote lepels vanille-ijs, 6 cl kokosmelk, 10 ml agavesiroop. Mix dit en serveer in een highball glas. Garneer met geroosterde kokosvlokken.

Stauning Smoke

Stauning Smoke