Door verder gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met de Algemene Voorwaarden en ons gebruik van cookies.

Waterford Cuvée Koffi

Single Malt Irish Whisky

  • Nieuw
Waterford Cuvée Koffi
  • Waterford Cuvée Koffi
  • Waterford Cuvée Koffi

Waterford Cuvée Koffi

Single Malt Irish Whisky

BottelaarDistillery bottling
Distillery / merkWaterford
LandIreland
Inhoudsmaat0.7 liter
Alc/vol50%
Leeftijdno age statement
Gebotteld2023
Vattype1st-Fill + Virgin US, French,Vin Doux Naturel
SmaakprofielMild en verfijnd
EAN5391536632175
Out of stock

Waterford Cuvée Koffi

Waterford Distillery, gelegen in het zuidoosten van Ierland, is een relatief jonge ster aan het firmament van Ierse whiskey distilleerderijen. Onder het wakend oog van oprichter en CEO Mark Reynier, die eerder Bruichladdich op Islay, Schotland, nieuw leven inblies, is Waterford in 2015 gestart met het distilleren. Met een sterke nadruk op het terroir concept - een methodologie meer gebruikelijk in de wijnwereld - streeft Waterford ernaar om de unieke expressie van de Ierse bodem in hun whiskeys te vangen.

Dat culmineert in de Waterford Cuvée Koffi. Deze unieke single malt whisky is een getuigenis van het meesterschap van Waterford, waarbij verschillende single farm origins zijn samengevoegd voor een complexe en gelaagde smaakervaring. Elke slok vertegenwoordigt de rijke diversiteit van het Ierse platteland, zorgvuldig verzameld en tot leven gebracht door het vakmanschap van de distilleerders.

Proefnotitie

Geur

De Cuvée Koffi begroet de neus met een boeket aan rijke aroma's. Tonen van vers gebakken brood, een hint van cacao en het bloemige van Ierse weiden komen samen om een uitnodigende en warme geur te vormen.

Smaak

Op de tong is deze whisky verrassend zacht, met vleugen van zoete mout, subtiele specerijen, en een ondertoon van donkere chocolade die samensmelten tot een smaakvolle symfonie.

Afdronk

De finish is lang en bevredigend, waarbij restjes van eikenhout en een lichte koffietoets geleidelijk plaatsmaken voor een laatste zachte toets van vanille en gedroogd fruit.

Waterford Cuvée Koffi

Waterford Cuvée Koffi