Door verder gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met de Algemene Voorwaarden en ons gebruik van cookies.

Wijnbox by Viv - Editie 1 - 2024

Wijn

Wijnbox by Viv - Editie 1 - 2024
  • Wijnbox by Viv - Editie 1 - 2024

Wijnbox by Viv - Editie 1 - 2024

Wijn

SerieWijnbox by Viv
Wijnhuis / merkSee details
LandSpain, Australia, Italy
Inhoudsmaat3x 0.75 liter
Alc/vol13% + 14.5% + 14.5%
Oogstjaar2022, 2021, 2021
Out of stock

Een nieuw jaar, een nieuwe Wijnbox By Viv!

Januari staat in de winkel altijd in het teken van opruimen, schoonmaken en lege plekken opvullen. Op één van deze lege plekken staat nu een nieuwe wijn, de Serra Da Estrela Albariño. En zo kwam ik op het thema “lievelingsdruiven” voor de nieuwe Wijnbox van 2024. Natuurlijk heb ik heel veel “lievelings” wijnen en druivenrassen. Het moment, wijn-spijs, waar en met wie maakt vaak de keuze welke wijn we uiteindelijk gaan drinken. Maar de drie druivenrassen die ik uitgekozen heb voor de nieuwe Wijnbox staan toch wel met stip op 1,2 en 3.

Serra da Estrela Albariño 2022

Spaans wit op zijn best uit Rias Baixas in Spanje. Een opvallend groene streek met prachtige heuvels aan de Atlantische kust. Door veel neerslag, mist en milde temperaturen worden de wijnstokken in een pergola vorm geleid, de druiven groeien zo ver boven de grond en de wind kan er fijn doorheen waaien. Rias Baixas staat bekend om zijn droge witte wijnen van de Albariño druif. De Serra da Estrela Albariño is een levendige witte wijn, intens en vol. Je proeft abrikozen, perziken en rijp exotisch fruit aangevuld met frisse limoenen. "Albariño’s zijn gek op lekkers uit het water. Van gefrituurde calamares tot gamba’s van de grill maar kan ook prima bij een salade of bij Paëlla.

McPherson Shiraz 'Andrew' 2021

McPherson Wines vindt zijn oorsprong in 1968. De jonge Andrew McPherson en zijn vader Jock startten het wijnbedrijf samen, nadat Jock jarenlang had gewerkt voor wijnhuizen in New South Wales. Wijngaarden werden aangekocht in Central Victoria en Murray Darling, in het zuiden van Australië.

De McPherson Family wijnen zijn vernoemd naar verschillende familieleden, waarbij iedere wijn een weerspiegeling is van die persoon.

Shiraz : Vernoemd naar eigenaar Andrew McPherson, een kleurrijk figuur die een grote bijdrage heeft geleverd aan de ontwikkeling van de Australische wijnindustrie. Andrew zijn grote liefde, naast zijn vrouw Nicole, is Shiraz. En terecht! Deze McPherson Shiraz is afkomstig uit de wijngaarden in Central Victoria en Murray Darling. De wijn ondergaat 8 maanden houtrijping in Frans eikenhouten vaten. Dit resulteert in een vriendelijke en kruidige Shiraz, met aroma’s van donker fruit, eucalyptus en peper. Zacht en zwoel van smaak met een kruidige afdronk. Perfect bij gegrild rundvlees, lamsrack, chorizo en pittige kazen.

Conte di Campiano Primitivo di Manduria

Er was eens…Lang geleden een graaf van de verre landen. Hij passeerde op zijn prachtige ros het land van de Val Tramigna en klom op naar het plateau van de berg Crocetta. De graaf ging op een steen zitten om een beetje uit te rusten waarnaar hij per toeval ontdekte dat het landschap vanaf daar prachtig was. Een kasteel, de steile daken van kleine huizen, witte paden en hoge heuvels. Door de rust die hij voelde besloot hij een woning te zoeken in het land en vanaf die dag werd hij de “Conte di Campiano” oftewel de “Graaf van Campiano”

Deze prachtige wijn vernoemd naar de “Conte di Campiano” wordt gemaakt van 100% Primitivo druiven die met de hand worden geoogst. Een krachtige wijn met geconcentreerd fruit en zachte tannines. Een wijn die van alle gemakken voorzien is, zacht en kruidig zonder een spoor van bitterheid. Diep robijnrood van kleur met de heerlijke smaak van kersen, pruimen, kaneel en vanille. Een zachte harmonieuze wijn met een intense finale.

Heerlijk in combinatie met antipasta of met stoofgerechten.

Wijnbox by Viv - Editie 1 - 2024

Wijnbox by Viv - Editie 1 - 2024