Door verder gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met de Algemene Voorwaarden en ons gebruik van cookies.

Paul Mas Estate Viognier

Witte Wijn

Paul Mas Estate Viognier
  • Paul Mas Estate Viognier
  • Paul Mas Estate Viognier

Paul Mas Estate Viognier

Witte Wijn

SerieSingle Vineyard Collection
Wijnhuis / merkDomaines Paul Mas
DruivensoortViognier
LandFrankrijk
RegioLanguedoc
Inhoudsmaat0.75 liter
Alc/vol13.5%
Oogstjaar2017
EAN3760040422978
Out of stock

De geschiedenis van Domaine Paul Mas begint ruim een eeuw geleden, toen Auguste Mas 9 hectare wijngaard bewerkte in de Midi. In 1934 kocht zijn zoon Raymond Mas het Domaine de Montredon aan en in de jaren daarna werd het domein door diens zoons Paul en Maxime uitgebreid tot ruim 120 hectare. 

Tegenwoordig wordt het Domaine bestuurd door de twee zoons van Paul: Jean Claude en Michel. De wijngaarden vormen geen aaneengesloten blok, maar bevinden zich in enkele dicht opeen gelegen, klimatologisch en bodemtechnisch zeer verschillende zones in de Midi. 

De filosofie van 'Les Domaines Paul Mas' is er op gericht de typiciteit van bodem en druivenras te behouden, en tegelijkertijd een wijn te presenteren die aansluit bij wat de consument vandaag de dag vraagt: veel fruit, concentratie, kleur, geur en smaak.

De allerbeste wijnen van Paul Mas komen van het Estate, met druiven van de eigen wijngaarden, zoals deze Viognier met zijn aromatische, volle stijl. Deze wijn is gemaakt van 100% Viognier en de druiven zijn gedeeltelijk met de hand geplukt en gedeeltelijk 's nachts machinaal om oxidatie te voorkomen. 15% van de wijn ondergaat een malolactische fermentatie in eikenvaten waar hij 3 maanden veroudert. De andere 85% alleen in RVS.

Intens strogeel, met een rijp parfum van witte perzik, appelbloesem en tropische ananas. In de smaak ook veel perziken, abrikozen en peren, mollig maar met voldoende fraîcheur in de afdronk. Een wijn om gul te drinken en niet te koud te serveren.

Deze wijn is heerlijk bij zeevruchten en visgerechten, curry, wit vlees, blauwe kazen, taarten en fruit desserts.

Paul Mas Estate Viognier

Paul Mas Estate Viognier