Door verder gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met de Algemene Voorwaarden en ons gebruik van cookies.

Domaine de Baraillon 1982

Bas-Armagnac

Domaine de Baraillon 1982
  • Domaine de Baraillon 1982
  • Domaine de Baraillon 1982

Domaine de Baraillon 1982

Bas-Armagnac

Distillery / merkDomaine de Baraillon
LandFrance
RegioBas-Armagnac
Inhoudsmaat0.7 liter
Alc/vol48%
Gedistilleerd1982
Gebotteld26-01-2022
Out of stock

Proefnotitie

Neus

Het eerste wat naar boven komt is gestookte druiven als ze net uit de distilleerketel komen. Beetje zoals je vaak bij grappa hebt, maar dan wel bij hele lekkere grappa. Het hout heeft goed haar werk gedaan en heeft alle scherpe randjes mild gemaakt. Bittere chocolade, kersen en een notenmelange van hazelnoot en walnoten.

Smaak

Een houten plankje dat uren in het water heeft doorgebracht voordat het gebruikt kon worden in de bbq. Een donker bos met gepofte kastanjes en een stoofpot van champignons. Het hout is heel aanwezig, maar niet op een verkeerde manier. Je moet er van houden, maar dit is een armagnac met karakter.

Afdronk

Blauwe druiven en rancio, heerlijke zoetheid en uiteraard het hout. Wat een krachtpatser!

De distilleerderij

Het Domaine de Baraillon is gevestigd net buiten Lannemaignan in de Bas-Armagnac. Het mooie kleine landgoed wordt omringd door zonnebloem-, maïs- en tarwevelden en natuurlijk wijngaarden. Als je langs het Domaine rijdt, zou je niet eens weten dat er hier Armagnac geproduceerd wordt, ware het niet dat er een groot vat aan de kant van de weg staat met hun naam erop geschreven. 

De armagnacs van Claverie zijn een combinatie van twee eigendommen: 4 hectare van de zus van patriach Paul in Le Freche en 12 hectare rondom zijn huis. Alle wijngaarden staan vol met de drie grote druivensoorten, Baco, Colombard en Ugni Blanc. Tot 2012 werd er gebruik gemaakt van de distilleerderij Loubere in Labastide d'Armagnac, maar in 2012 kochten ze hun eigen distilleerketel waarin ze nu hun wijnen omzetten in sterke dranken. De verse eau de vie gaat normaal gesproken in vaten van 5000 liter voordat het wordt overgeheveld naar kleinere vaten. Hier worden zowel nieuwe als oude vaten voor gebruikt. Regelmatig worden de vaten belucht om oxidatie te bevorderen. De oudste voorraden dateren uit de late jaren van de 19de eeuw en het lijkt af en toe of de tijd heeft stilgestaan bij Domaine de Baraillon. Traditie en kwaliteit staan dan ook hoog in het vaandel bij de familie.  

Domaine de Baraillon 1982

Domaine de Baraillon 1982