Door verder gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met de Algemene Voorwaarden en ons gebruik van cookies.

Domaine de Baraillon 2001

Bas-Armagnac

Domaine de Baraillon 2001
  • Domaine de Baraillon 2001

Domaine de Baraillon 2001

Bas-Armagnac

Distillery / merkDomaine de Baraillon
LandFrance
RegioBas-Armagnac
Inhoudsmaat0.7 liter
Alc/vol47%
Gedistilleerd2001
Gebotteld26-01-2022
€ 58,64-12%
€ 51,60

Slechts één verkrijgbaar

Proefnotitie

Neus

Een grote verscheidenheid aan delicate fruitsmaken rolt vanaf de eerste snif de neus binnen. Een heerlijk fruitmandje van rijpe kersen tot sappige appels en zoete frambozen. De hele fruitstal komt voorbij. 

Smaak

De smaak start met vers fruit dat langzaam overgaat in geconfijt fruit om daarna door te evalueren naar gedroogd fruit. De rozijnen en vijgen blijven het meest aanwezig en zorgen voor de basis. Frambozen en zoete kersen maken het geheel nog fruitiger.

Afdronk

Daar kunnen we kort over zijn, die is lang en mild.

De distilleerderij

Het Domaine de Baraillon is gevestigd net buiten Lannemaignan in de Bas-Armagnac. Het mooie kleine landgoed wordt omringd door zonnebloem-, maïs- en tarwevelden en natuurlijk wijngaarden. Als je langs het Domaine rijdt, zou je niet eens weten dat er hier Armagnac geproduceerd wordt, ware het niet dat er een groot vat aan de kant van de weg staat met hun naam erop geschreven. 

De armagnacs van Claverie zijn een combinatie van twee eigendommen: 4 hectare van de zus van patriach Paul in Le Freche en 12 hectare rondom zijn huis. Alle wijngaarden staan vol met de drie grote druivensoorten, Baco, Colombard en Ugni Blanc. Tot 2012 werd er gebruik gemaakt van de distilleerderij Loubere in Labastide d'Armagnac, maar in 2012 kochten ze hun eigen distilleerketel waarin ze nu hun wijnen omzetten in sterke dranken. De verse eau de vie gaat normaal gesproken in vaten van 5000 liter voordat het wordt overgeheveld naar kleinere vaten. Hier worden zowel nieuwe als oude vaten voor gebruikt. Regelmatig worden de vaten belucht om oxidatie te bevorderen. De oudste voorraden dateren uit de late jaren van de 19de eeuw en het lijkt af en toe of de tijd heeft stilgestaan bij Domaine de Baraillon. Traditie en kwaliteit staan dan ook hoog in het vaandel bij de familie.  

Wat anderen ervan zeggen

Serge Valentin geeft deze Armagnac 84/100 punten op zijn website www.WhiskyFun.com

Lees hier zijn tasting notes.

Dag
:
uur
:
min
:
sec
Domaine de Baraillon 2001

Domaine de Baraillon 2001

€ 58,64-12%
€ 51,60

Op voorraad