Ledaig 22 years 1997 - 2020 Single Cask "Reeky Harbour"

Island Single Malt Scotch Whisky

Meer details

Distillery / merk
Regio
Inhoudsmaat
0.7 liter
Alcoholpercentage
50.3%
Leeftijd
22 years
Gedistilleerd
09-1997
Gebotteld
03-2020
Vattype
Butt
Aantal flessen
74
Beschikbaarheid
Op voorraad

€ 199,95 (incl. BTW)

  

- +

Deze sherryvat gerijpte Boogieman Import botteling is van de Tobermory distilleerderij gelegen op het eiland Mull. 

Deze distilleerderij werd opgericht in 1798 onder de naam Ledaig. De distilleerderij ligt in het plaatsje Tobermory en nadat de distilleerderij enkele keren van eigenaar is veranderd heeft men er op een gegeven moment voor gekozen om de distilleerderij om te dopen tot Tobermory Distillery.

Een kleine hoeveelheid van de productie wordt gemaakt van gemoute gerst dat is gedroogd boven turfvuren. Deze zogenoemde ‘heavily peated whisky’ wordt op de markt gebracht als Ledaig Single Malt Whisky.

Proefnotities:

Kleur: Goud geel.

Geur: Boerse Cidre uit Normandië, gedroogd fruit, rijpe mandarijn, ingedroogd glas amontillado sherry, maar ook zoute drop, kelp, oesters en kampvuurrook. Daarnaast havengeuren zoals scheepstouw, dieselolie, roet, aards, buskruit, houtskool, teer, tuigleer, kippers en een ziltige zeebries. Alsof je in een oude geurige haven rondloopt. Vandaar dat we deze eigen botteling hebben gedoopt tot “Reeky Harbour”.

Smaak: Hier komt direct de typische Ledaig rokerigheid naar voren, maar zeker ook het echte maritieme karakter. Leer, teer, sigarenblad, Zware Van Nelle shag en een plezierig rubbertoontje. De subtiele houtaroma’s en fruittonen als gedroogd fruit brengen structuur en balans in deze single malt. 

Afdronk: De kruidige smaak van geroosterde kastanjes en gerookte rozijnen blijven lang hangen.

12 Andere producten in dezelfde categorie

Vergelijk 0