Door verder gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met de Algemene Voorwaarden en ons gebruik van cookies.

Rutte Old Simon

Jenever

Rutte Old Simon
  • Rutte Old Simon
  • Rutte Old Simon

Rutte Old Simon

Jenever

Distillery / merkRutte
LandThe Netherlands
Inhoudsmaat0.7 liter
Alc/vol35%
EAN8718215011736
Out of stock

Rutte heeft een lange historie; recepten zijn van generatie op generatie doorgegeven. Waar de industrie in de vorige eeuw zocht naar goedkopere methodes en grondstoffen, is deze “vernieuwing” aan de familie Rutte voorbij gegaan. Gelukkig maar; hierdoor zijn oude recepturen en vakmanschap bewaard gebleven. Ook nu de distilleerderij sinds de jaren ’90 van de twintigste eeuw niet meer in handen is van de familie Rutte, wordt de traditie in ere gehouden en distilleert men bij Rutte nog steeds op dezelfde eigenzinnige wijze als destijds voorvader Simon dat deed.

Simon Rutte is de oprichter van de distilleerderij. Het recept van Old Simon Genever is dan ook echt van zijn hand. Old Simon Genever bevat enkele typisch Nederlandse specerijen, zoals jeneverbessen, maar ook ingrediënten die kenmerkend zijn voor Simons unieke creativiteit, zoals walnoten, hazelnoten en selderij.

Botanicals: geroosterde walnoten en hazelnoten, koriander, engelwortel, foelie, zoethout, johannesbrood

Smaak: licht, nootachtig, aangenaam. Fluweelzachte afdronk

Weetje: rond 1830 vestigde Simon Rutte zich in Dordrecht en in 1872 betrok hij een pand in de Vriesestraat waar de distilleerderij en de winkel vele generaties later nog gevestigd is

Dag
:
uur
:
min
:
sec
Rutte Old Simon

Rutte Old Simon