Door verder gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met de Algemene Voorwaarden en ons gebruik van cookies.

Domaine Brunely Vacqueyras Rouge 2021

Appellation Vacqueyras Contrôlée

Domaine Brunely Vacqueyras Rouge 2021
  • Domaine Brunely Vacqueyras Rouge 2021
  • Domaine Brunely Vacqueyras Rouge 2021

Domaine Brunely Vacqueyras Rouge 2021

Appellation Vacqueyras Contrôlée

Wijnhuis / merkDomaine Brunely
DruivensoortGrenache, Syrah, Mourvèdre, Carignan, Cinsault
LandFrance
RegioRhône
Inhoudsmaat0.75 liter
Alc/vol14%
Oogstjaar2021
EAN3770003548027
Out of stock

Over deze wijn

Afkomstig uit het zuidelijke deel van de appellation, direct rondom het domaine zelf met een bodem van schrale kalk-zandsteen met veel kiezelstenen. De druiven worden deels met de hand geoogst en volledig ontsteelt en ondergaan een vergisting bij 24-28 graden celcius met een schilcontact van 15-20 dagen. Rijping geschiedt in betonnen cuve in een tijdsbestek van zo'n 12-18 maanden. De wijn is diep robijnrood van kleur en heeft een verfijnde neus met veel diepte en een geur van zwart fruit. In de smaak treft men veel verfijning aan, boordevol fruit en veel structuur. Een prachtige wijn!

Over het wijnhuis Domaine Brunely

Als wijngoed is Domaine Brunely, een 100% familiebedrijf, nog niet zo heel oud. Grootvader Rémy Carichon was vooral kweker van planten, waaronder jonge wijnstokken. Zijn kwekerij lag binnen de appellation Vacqueyras, bij het dorpje Sarrains en hij besloot om eind jaren '70, begin jaren '80 ook zelf wat wijngaarden aan te planten en zo de basis voor Domaine Brunely als wijnproducent te leggen.

Zoon Charles, die momenteel de leiding heeft, ging verder en legde zicht geheel toe op wijnbouw. Hij wordt inmiddels bijgestaan door zoon Edouard, die daarmee de 3e generatie vormt. Charles Carichon heeft in de loop der jaren het wijngoed uitgebreid van 27ha to 80ha met wijngaarden in de belangrijkste appellations van de zuidelijke Rhône. Er wordt met respect voor de natuur gewerkt: onkruid in de wijngaard wordt bestreden door gebruik van een speciale graslaag tussen de rijen, waarmee ook het bodemleven wordt bevorderd. Ook bij het wijnmaken wordt zo weinig mogelijk ingegrepen. Dat resulteert in heerlijke pure wijnen met volop fruit en een grote levendigheid.

Dag
:
uur
:
min
:
sec
Domaine Brunely Vacqueyras Rouge 2021

Domaine Brunely Vacqueyras Rouge 2021