Essensia Orange Muscat

Zoete Wijn

Meer details

Wijnhuis / merk
Quady Winery
Druivensoort
Orange Muscat
Land
Californië
Inhoudsmaat
0.75 liter
Alcoholpercentage
15%
Oogstjaar
2012
Beschikbaarheid
Dit product is momenteel niet op voorraad

Voeg toe aan vergelijken

Omschrijving

Quady Winery produceerde deze wijn voor het eerst in 1980. Essensia wordt gemaakt van de orange muscat, een druif die slechts op enkele plaatsen voorkomt. De wijn is met alcohol versterkt tot 15% en lijkt enigszins op een friszoete port. Een zeer bijzonder aroma, van 100% orange muscat met een geur die doet denken aan sinaasappelbloesem en abrikozen met een aanhoudende frisse afdronk.

Essensia wordt gebruikt als dessert begeleiding of als dessert op zich.

Extra info Quady Winery

In 1975 verruilden Andrew en Laurel Quady hun hectische baan in Zuid-Californië voor een nieuwe uitdaging als wijnmakers. Hun eerste grote succes was een portachtige rode wijn van de Zinfandel- druif. In hun winery in het plaatsje Madera (Central Valely, California) ontwikkelden zij zich van wijnhobbyisten tot enthousiaste professionals.

In 1980 volgde Essensia, een witte port van de Orange Muscat, in 1983 gevolgd door Elysium, een rode specialiteit van de Black Muscat. In Europa is deze druif bekend onder de naam Muscat Hambourg. Door de grote vraag uit binnen- en buitenland werd het bedrijf vernieuwd en kregen de Quady's in 1984 versterking van twee enthousiaste wijndeskundigen, Michael Blaylock (oenoloog) en cheril Russel (marketing). Sindsdien zijn aan het assortiment enkele nieuwe specialiteiten toegevoegd, waaronder Starboard en Electra.

13 Andere producten in dezelfde categorie

Vergelijk 0