Door verder gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met de Algemene Voorwaarden en ons gebruik van cookies.

Lorgeril Banyuls Traditionnel 3 Ans d'Age

Appellation Banyuls Contrôlée

Lorgeril Banyuls Traditionnel 3 Ans d'Age
  • Lorgeril Banyuls Traditionnel 3 Ans d'Age
  • Lorgeril Banyuls Traditionnel 3 Ans d'Age

Lorgeril Banyuls Traditionnel 3 Ans d'Age

Appellation Banyuls Contrôlée

Wijnhuis / merkLorgeril
DruivensoortGrenache
LandFrance
RegioCôtes du Roussillon
Inhoudsmaat0.75 liter
Alc/vol16%
Leeftijd3 years
EAN3454781520320
€ 16,49

Slechts één verkrijgbaar

Omschrijving

De wijn ontleent zijn naam aan het schilderachtige vissersstadje Banyuls sur Mer. Het stadje wordt omringd door wijnhellingen op de uitlopers van de Pyreneeën. Het regent er weinig en de zon heeft vrij spel. Banyuls is een Vin Doux Naturel, oftewel een zoete wijn met een hoger alcoholpercentage dan 'normale wijn'. Volle rijpe Grenache druiven worden in oktober geoogst en deels gerijpt in kelders en deels buiten in de volle zon. De weerselementen maken de wijn zo bijzonder. Na 3 jaar wordt Banyuls op fles gebracht. De smaak zweeft tussen Port en Madeira en heeft een aantrekkelijke, oranjebruine, heldere kleur gekregen. Zeer rijke geur, rijp en zoet met aroma's van noten, gekookte pruimen en chocolade. Door de hoge smaakconcentratie, de houtrijping en het hogere alcoholpercentage doet deze wijn denken aan gerijpte Port en blijft lang nahangen.

Heerlijk bij o.a. chocolade taart, brownies, chocoladesoufflé, blauwaderkaas, koffiebavarois, wildpaté.

Extra info Lorgeril

De geschiedenis van de adelijke familie de Lorgeril gaat al vele eeuwen terug. Sinds 1620 wonen ze op het Chateau in het plaatsje Pennautier, dichtbij Carcassonne / regio Languedoc-Roussillon. In al die tijd is er natuurlijk veel veranderd, maar de wijnen die ze maken zijn al eeuwen beroemd. Ook Lodewijk XIII verbleef er korte tijd om dit te ontdekken.

Nicolas en Miren de Lorgeril (de 10e generatie) hebben in 1987 het bedrijf overgenomen en zelfs uitgebreid: naast de wijngaarden van het kasteel (AOP Cabardes) hebben ze ook domaines aangekocht in Roussillon, Saint Chinian en Minervois. Hierdoor bezitten ze 340 ha wijngaarden in de beste streken van Zuid Frankrijk. Deze wijngaarden bevinden zich voornamelijk op de hoger gelegen heuvels waardoor de druiven meer koelte krijgen in het warme klimaat van het Middellandse Zee gebied. Met hun aanpak willen Nicolas en Miren de Lorgeril een duidelijke signatuur zetten op de wijnen, die authentiek moeten zijn voor de Lanquedoc, het terroir goed moeten weerspiegelen, met daarbij steeds grootsheid, frisheid en elegantie in het achterhoofd hebbend.

Daarnaast is er een zeer nauwe samenwerking met een aantal wijnboeren in de regio, waarvan Nicolas en Miren de Lorgeril de wijnen heel erg goed vinden. Onder strenge normen worden ook die wijnen verkocht onder hun naam. Ook voor deze wijnen geldt, dat ze moeten voldoen aan wat zij zoeken in een wijn: het moet een plezier zijn om de Lorgeril wijnen te drinken; zowel voor de consument als de kenner. En dat betekent frisheid, elegantie en grootsheid.

Lorgeril Banyuls Traditionnel 3 Ans d'Age

Lorgeril Banyuls Traditionnel 3 Ans d'Age

€ 16,49

Op voorraad