U dient minimaal 18 jaar te zijn om
Passievoorwhisky.nl te mogen bezoeken.
SORRY, je hebt niet de wettelijke leeftijd om toegang te krijgen tot onze website
Santa Maria al Monte Sambuca
Sambuca
Santa Maria al Monte Sambuca
Sambuca
Distillery / merk | Santa Maria al Monte |
Land | Italy |
Regio | Genova |
Inhoudsmaat | 0.7 liter |
Alc/vol | 42% |
EAN | 8004499708128 |
Santa Maria al Monte Sambuca
De eeuwenoude ‘Santa Maria al Monte’ tonic likeur wordt bereid volgens een oud recept, doorgegeven van generatie op generatie. De legende vertel dat de monniken van de ‘Santa-Maria-al-Monte’ klooster een kostbare boekrol met een recept van de “Wonderbaarlijke Lissire Santa Maria” hebben gegeven aan de eclectische Vincenzo Castrovillari. De dosering en kwaliteiten van de meer dan dertig ingrediënten worden strikt nageleefd. De kruiden worden nauwkeuring gecontroleerd en de verwerking en rijpingsperiode neemt bijna anderhalf jaar in beslag. De koude infusie van gemalen kruiden, wortelstokken, bloemen, wortels, schors, zaden, harsen en bladeren duurt bijna twee maanden en garandeert de extractie van de beste bestanddelen van genezende planten. Na acht maanden rijping wordt het verkregen mengsel gemixt met alcohol en suiker, en na nog eens zes maanden rijping wordt een bitter van 40% alcohol verkregen, met een volle en zachte smaak. De kruidenbitter staat bekend om zijn perfect geharmoniseerde aroma’s en zijn unieke spijsverteringseigenschappen. Een uitzonderlijke, intense en uitgebalanceerde tonische drank, om puur of met ijs van te genieten aan het einde van een maaltijd, en perfect naast een kop koffie.
Sambuca is een iconische likeur die symbool staat voor de smaakvolle Italiaanse stijl.
De Santa Maria al Monte Sambuca wordt volgens oorspronkelijk recept gemaakt in een oeroude koperen alambiek en maakt uitsluitend gebruik van natuurlijke ingrediënten. De wilde vlierbloesem wordt door de lokale verzamelaars ingeleverd bij de distilleerderij, waar het samen met steranijs wordt omgezet tot een zijdezacht likeur van 42% alcohol.