Door verder gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met de Algemene Voorwaarden en ons gebruik van cookies.

Springbank 10 years - 2024 Edition

Campbeltown Single Malt Scotch Whisky

Springbank 10 years
  • Springbank 10 years
  • Springbank 10 years

Springbank 10 years - 2024 Edition

Campbeltown Single Malt Scotch Whisky

BottelaarDistillery bottling
Distillery / merkSpringbank
LandScotland
RegioCampbeltown
Inhoudsmaat0.7 liter
Alc/vol46%
Leeftijd10 years
Gebotteld05-02-2024
Vatnummer24/20
Vattype60% Bourbon, 40% Sherry Cask
SmaakprofielLicht tot medium rokerig
EAN610854107000
Out of stock

Deze 10 jaar oude distilleerderij botteling is de perfecte introductie tot het Springbank assortiment. Deze single malt heeft een rijping gehad op een combinatie van bourbon- en sherryvaten. Het geeft een mooie diversiteit aan aroma's en is perfect in balans vanaf de eerste slok tot aan de zoete, zilte afdronk.

Proefnotitie

Kleur

Strogeel

Geur

Een moutige zoetheid, samen met tonen van bosbessen, mango, vanillestokjes, druiven en honingraat.

Smaak

De fruit- en graantoetsen komen door in de mond met hints van havermout, gemoute gerst en sinaasappelpulp. Er ontwikkelen zich tonen van heidehoning, harde toffee, nootmuskaat en kaneel.

Afdronk

Een karakteristieke zeezouttoets rondt deze dram af.

Springbank Distillery

Springbank Distillery ligt in Campbeltown, een historische whiskyregio op het Kintyre schiereiland in Schotland. Opgericht in 1828 door de familie Mitchell, is het een van de oudste onafhankelijke distilleerderijen in Schotland en een van de weinige overgebleven distilleerderijen in Campbeltown, ooit bekend als de "whiskyhoofdstad van de wereld."

Springbank Distillery is uniek in zijn volledige controle over het productieproces, waarbij alle stappen – van mouten tot bottelen – op één locatie plaatsvinden. De distilleerderij produceert drie verschillende single malt whisky's: Springbank, Hazelburn en Longrow.

Springbank whisky is licht geturfde en gedeeltelijk drievoudig gedistilleerd, wat zorgt voor een complex en rijk smaakprofiel met tonen van fruit, ziltigheid en een subtiele rokerigheid. Hazelburn is ongeturfd en drievoudig gedistilleerd, waardoor het een zachte, delicate whisky is met lichte, zoete en moutige tonen. Longrow is zwaar geturfde en dubbel gedistilleerd, wat resulteert in een robuuste en rokerige whisky met rijke, aardse smaken.

De diversiteit in productiemethoden en smaakprofielen maakt Springbank Distillery een unieke en gewaardeerde speler in de whiskywereld.

Springbank 10 years

Springbank 10 years - 2024 Edition