Door verder gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met de Algemene Voorwaarden en ons gebruik van cookies.

Glenfiddich Project XX

Speyside Single Malt Scotch Whisky

Glenfiddich Project XX
  • Glenfiddich Project XX
  • Glenfiddich Project XX

Glenfiddich Project XX

Speyside Single Malt Scotch Whisky

BottelaarDistillery bottling
Distillery / merkGlenfiddich
SerieExperimental Series
LandScotland
RegioSpeyside
Inhoudsmaat0.7 liter
Alc/vol47%
Leeftijdno age statement
Verpakkingno box
SmaakprofielMild en verfijnd
EAN5010327325613
Out of stock

Glenfiddich Project XX - Experimental Series 02

De oprichting van The Glenfiddich distilleerderij vond plaats in 1828 in het plaatsje Dufftown, ook wel de whiskyhoofdstad van Schotland genoemd. De Single Malt Whisky van deze mooie distilleerderij behoort tot de meest verkochte Malt Whisky in de wereld. 

Oorsprong en botteling

Voor deze bijzondere uitvoering zijn twintig brandambassadeurs van Glenfiddich wereldwijd gevraagd om een vat te selecteren in de warehouses van Glenfiddich. Brian Kinsman, de malt master, heeft met deze smaken in het achterhoofd één van de spannendste experimenten uitgevoerd in de 130 jarige geschiedenis van Glenfiddich.  

Vattype

Een vattype of een leeftijd is niet bekend gemaakt aangezien de 20 verschillende vaten die geselecteerd waren grotendeels verschillend waren. Ook de leeftijden waren allemaal verschillend, dus vandaar dat er gekozen is voor no-age-statement.

Proefnotitie

Kleur

Goud geel, mooi fonkelend.

Geur

Klassieke fruitigheid met hints van appelbloesem en dikke peer. Een perfecte balans van rijke vanille-eik met gouden suiker en een vleugje zoethout.

Smaak

De diepe en zachte zoetheid van suikerspin wordt aangevuld met ongewone toetsen van geroosterde amandelen en kaneel en een vleugje knapperige tannine.

Totale indruk

De afdronk maakt deze Glenfiddich helemaal compleet. Ook het hogere alcoholgehalte geeft karakter aan deze vriendelijke Malt Whisky. Iedere slok is en blijft spannend.

Glenfiddich Project XX

Glenfiddich Project XX