Door verder gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met de Algemene Voorwaarden en ons gebruik van cookies.

Delas Muscat De Beaumes De Venise La Pastourelle 2018 37.5cl

Appelation Muscat de Beames de Venise Contrôlée

Delas Muscat De Beaumes De Venise La Pastourelle 37.5cl
  • Delas Muscat De Beaumes De Venise La Pastourelle 37.5cl
  • Delas Muscat De Beaumes De Venise La Pastourelle 37.5cl

Delas Muscat De Beaumes De Venise La Pastourelle 2018 37.5cl

Appelation Muscat de Beames de Venise Contrôlée

Wijnhuis / merkDelas Frères
DruivensoortMuscat
LandFrance
RegioRhône
Inhoudsmaat0.375 liter
Alc/vol15%
Oogstjaar2018
EAN3359950347305
Out of stock

Delas Frères is in 1835 opgericht door Charles Audibert en Philippe Delas. Reeds in 1879 had het wijnhuis een wereldwijde reputatie en won in Sydney de eerste gouden medailles. In 1924 werd de oorspronkelijke naam Audibert & Delas veranderd in Delas Frères. Om aan de toenemende vraag naar wijn te kunnen voldoen werd na de Tweede Wereldoorlog een investering gedaan in de aankoop van wijngaarden in Chateauneuf-du-Pape en Hermitage. In de zestiger jaren van de vorige eeuw was Delas Frères een van de meest toonaangevende wijnbedrijven in de Rhône, met eigen wijngaarden in Hermitage, Cornas, Côte Rôtie en Condrieu. Tot op de dag van vadaag is Delas Frères eigenaar van topwijngaarden in Hermitage zoals Les Bessards en Marquise de la Tourette, Chateauneuf-du-Pape, Côte Rôtie, Cornas, Condrieu, St. Joseph, Crozes-Hermitage, Côtes du Rhône en de Ventoux regio.

De wijngaarden liggen in de gemeentes Beaumes-de-Venise, Suzette, Lafare en La Roque-Alric, in het departement Vaucluse. De bodem bestaat uit zachte kalksteen, met stroken zandsteen en keien. Het klimaat is mediterraan en warm met een natuurlijke bescherming door de Mistral. Totaal met druiven beplante opppervlakte bedraagt 914 ha.. De "La Pastourelle"is afkomstig van wijngaarden met een kalksteen ondergrond op een basis van klei, die aan de zuidrand liggen van de appellatie. De druiven worden met de hand geplukt in verschillende plukgangen. Alleen de druiven met een optimale rijpheid worden geplukt. Na persing en zuivering van de most gist de wijn 21 dagen bij lage temperatuur. De gisting wordt gestopt door toevoeging van pure wijnalcohol tot het alcoholgehalte minimaal 15° heeft bereikt, met een restsuiker gehalte van 100 gr. De wijn rijpt in edelstaal tanks om elke vorm van oxidatie te voorkomen. Na een lichte filtering wordt de wijn gebotteld.

Bleek gouden kleur. Intense geur van fruit en (witte) bloemen. Delicate frisheid, volle body zonder overmaat, fruitige aroma's die lang blijven hangen en een afdronk met licht citrus.

Deze aromatische wijn is heerlijk bij nagerechten met fruit en vruchtengebak.

Delas Muscat De Beaumes De Venise La Pastourelle 37.5cl

Delas Muscat De Beaumes De Venise La Pastourelle 2018 37.5cl