Door verder gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met de Algemene Voorwaarden en ons gebruik van cookies.
Pellegrino Marsala Vergine Riserva Annata 2000 Dry
  • Pellegrino Marsala Vergine Riserva Annata 2000 Dry
  • Pellegrino Marsala Vergine Riserva Annata 2000 Dry

Pellegrino Marsala Vergine Riserva Annata 2000 Dry

Marsala

Wijnhuis / merkCarlo Pellegrino
DruivensoortGrillo, Catarratto, Inzolia
LandItalië
RegioSicilië
Inhoudsmaat0.75 liter
Alc/vol19%
Oogstjaar2000
EAN8004445019490
€ 37,98

Slechts één verkrijgbaar

Omschrijving

De druivenstokken van de Grillo, Cataratto en Inzolia staan op een lichte kleigrond, niet ver van de westkust van Sicilië op een hoogte van 100-200 meter boven zeeniveau. Het Mediterrane klimaat zorgt voor milde winters, weinig regen en hele hete en winderige zomers. Onder deze omstandigheden wordt er half september geoogst als de druiven heel rijp zijn. De fermentatie temperatuur is 20-22 graden celcius. De wijn wordt versterkt door pure wijnalcohol tot hij zijn optimale sterkte heeft bereikt van 19%. Daarna ligt de marsala meer dan 10 jaar op eikenhouten vaten van 80hl en 50hl.

De kleur is diep goud, neigend naar amber. Een intens aroma van kruidige tonen en gedroogd fruit dat lang blijft nahangen. In de smaak amandelen, kruiden en balsamico. Bijzonder en krachtig!

Extra info Carlo Pellegrino

Sicilië is de 2e wijnbouwregio van Italië. De familie Carlo Pellegrino maakt hier al sinds 1880 marsala (versterkte wijn) en stille wijnen. Daarvoor zijn er in de loop der jaren 3 wijnhuizen gebouwd: de historische kelder midden in de stad Marsala voor het maken van de marsala; het moderne wijnhuis net buiten de stad waar de stille wijnen worden gemaakt, uitgerust met de modernste technieken; en dan nog het wijnhuis op het eilandje Pantelleria, waar de zibibbo-druif (muskaat) wordt gevinifieerd voor de zoete witte wijnen. De wijnen van Sicilië hebben een heel eigen karakter. De invloed van de zee op het klimaat is uiteraard sterk. Het vraagt om druiven die, ondanks de hitte, wijnen met goede zuren kunnen opleveren. In de wijnregio's rondom de stad Marsala groeien al honderden jaren de belangrijkste Siciliaanse druiven: nero d'avola, grillo, inzolia, catarratto en zibibbo. De zibibbo (het arabische woord voor muskaat) wordt vooral gebruikt voor zoete wijnen. De witte grillo, inzolia en caterratto werden van oorsprong gebruikt voor de marsala maar worden nu ook als stille wijn gevinifieerd met een heel goed resultaat. Voor rode wijnen zijn het voornamelijk de nero d'avola en de nerello mascalese. Zowel de rode als de witte druiven laten zich goed blenden met de internationale druivensoorten zoals syrah en chardonnay en worden vaak toegevoegd om de herkenbaarheid voor de consument groter te maken. De mensen zijn er bijzonder gastvrij, ook bij Pellegrino in Marsala wordt u met open armen ontvangen. Men praat er graag over de bijzonderheden van het eiland en de heerlijke keuken. Ze zijn er niet voor niets trots op Siciliaan te zijn.

Pellegrino Marsala Vergine Riserva Annata 2000 Dry

Pellegrino Marsala Vergine Riserva Annata 2000 Dry

€ 37,98