Château Les Fontenelles Côtes de Bergerac Moelleux

Zoete Wijn

Meer details

Wijnhuis / merk
Château Les Fontenelles
Druivensoort
Sémillon, Sauvignon Gris
Inhoudsmaat
0.75 liter
Alcoholpercentage
12%
Oogstjaar
2021
EAN
3770001308012
Beschikbaarheid
Op voorraad

€ 6,45 (incl. BTW)

  

- +

Volumekortingen

Aantal Korting U bespaart
6 16.6667% € 5,33

Nicolas Bourdil is de derde generatie wijnbouwers bij Château les Fontenelles. Toen hij 21 jaar oud was besloot hij de wijnen te verbouwen en vinifiëren op het Château, wat een echte transformatie bleek te zijn.

Bergerac heeft zijn eigen herkomstbenaming sinds 1936. Hier worden dezelfde druivensoorten verbouwd als in het Bordeaux gebied , incidenteel aangevuld met enkele lokale druivensoorten. De gelijkenis met de wijnen uit Bordeaux is dus bijna logisch te noemen , al hebben veel Bergerac wijnen iets minder finesse en diepgang dan de grote broer.Er zijn echter Chateaux die een kwalitatief dusdanig hoogwaardig produkt kunnen maken, waar velen Bordeaux wijnen niet tegenop kunnen en vaak nog veel aantrekkelijker geprijsd. Zo'n Chateau is Fontenelles. Chateau Fontenelles is gelegen, in het centrum van de pitoreske regio van Perigord, op een magnifique plateau in het zuid westen van Thenac. Men verbouwt hier al wijn sinds 1827.

Deze Moelleux is een heerlijke, edelzoete wijn uit de Bergerac. Het is een mollige en vette wijn, die overloopt van het volrijpe, tropische fruit. Vooral ananas, meloen, perzik en abrikoos voeren de boventoon.

Deze heerlijke wijn laat zich goed combineren met allerlei desserts, alleen liever niet in combinatie met chocolade.

9 Andere producten in dezelfde categorie

Vergelijk 0