Door verder gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met de Algemene Voorwaarden en ons gebruik van cookies.

Port Ellen 10 years Scottish Wildlife

Islay Single Malt Scotch Whisky

Port Ellen 10 years
  • Port Ellen 10 years
  • Port Ellen 10 years

Port Ellen 10 years Scottish Wildlife

Islay Single Malt Scotch Whisky

BottelaarSignatory Vintage
Distillery / merkPort Ellen
SerieScottish Wildlife
LandScotland
RegioIslay
Inhoudsmaat0.7 liter
Alc/vol43%
Leeftijd10 years
SmaakprofielZwaar rokerig
€ 899,95

(0% BTW)

Slechts één verkrijgbaar

Port Ellen 10 years Scottish Wildlife

Ontdek de zeldzame parel uit Islay: de Port Ellen 10 jaar oude Single Malt, een must-have voor elke whiskyliefhebber.

Proefnotitie

Neus

Bij het ontkurken van deze fles wordt u meteen meegevoerd naar het haven van Islay. De neus onthult de klassieke rokerigheid die synoniem staat voor de regio, vermengd met subtiele hints van zeewier en citrus. Deze whisky is een ware ode aan de natuur met een aroma dat herinnert aan een frisse, rustige kustlijn bij zonsopgang.

Smaak

De smaak is een complexe symfonie van smaken. Zachte tonen van vanille en honing zijn harmonieus in balans met de intense turfrook en maritieme invloeden die Port Ellen kenmerken. De evolutie op het palet zorgt voor een prachtige ontwikkeling van zoet naar ziltig, met een subtiele kruidigheid die zich langzaam onthult.

Afdronk

De afdronk is lang en warm, waarbij de rokerige tonen nog lang na het laatste slokje blijven hangen. Het roept het beeld op van de gloeiende vuren van Islay in de avondschemering, met een vleugje zoute zeebries die de ervaring compleet maakt.

Wat anderen ervan vinden

Op WhiskyFun.com worden de volgende scores toegekend:

Port Ellen 10 yo (43%, Scottish Wildlife) Already tasted this young winner, so no notes, sorry. But here’s my rating: 90 points (Davin 90, Ho-cheng 91, Olivier 90).

Angus heeft op dezelfde website ook een geweldige score toegekend aan deze Port Ellen. 91/100 punten.

Lees hier de proefnotities.

Port Ellen Distillery

Port Ellen Distillery is gelegen aan de zuidkust van het eiland Islay, nabij het gelijknamige dorp. Opgericht in 1825 door Alexander Kerr Mackay en later overgenomen door John Ramsay in 1836, heeft Port Ellen een rijke geschiedenis, maar werd in 1983 helaas gesloten. De distilleerderij verwierf al snel een legendarische status onder whiskyliefhebbers.

Een specifiek kenmerk van Port Ellen was de uitgesproken turfrook, wat resulteerde in whisky's met een diepe, rokerige smaak. De distilleerderij maakte gebruik van traditionele koperen pot stills en gebruikte water uit het nabijgelegen Leorin Lochs. De whisky's rijpten voornamelijk in ex-bourbonvaten, wat bijdroeg aan de balans van zoete en rokerige tonen.

Port Ellen whisky's staan bekend om hun complexe smaakprofielen met tonen van zeewier, medicinale rook, zeezout en een subtiele zoetheid. Ondanks de sluiting blijven de overgebleven flessen zeer gewild en worden ze vaak gezien als verzamel- en investeringsobjecten.

De heropening van de distilleerderij, op 19 maart 2024, heeft veel verwachting gewekt bij whiskyliefhebbers wereldwijd, die hopen op een heropleving van deze iconische Islay single malt whisky.

 

Port Ellen 10 years

Port Ellen 10 years Scottish Wildlife

€ 899,95

(0% BTW)

Op voorraad