Door verder gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met de Algemene Voorwaarden en ons gebruik van cookies.

Teeling Single Malt

Single Malt Irish Whiskey

Teeling Single Malt
  • Teeling Single Malt
  • Teeling Single Malt

Teeling Single Malt

Single Malt Irish Whiskey

BottelaarDistillery bottling
Distillery / merkTeeling
LandIreland
Inhoudsmaat0.7 liter
Alc/vol46%
Leeftijdno age statement
SmaakprofielMild en verfijnd
EAN5391523270304
Out of stock

Teeling Single Malt

Gemaakt van Ierse whiskey's gedistilleerd uit 100% gemoute gerst, gerijpt en gefinished in vaten die de invloed van vijf wijnvaten (Virgin American Oak, Ruby Port, Caravelos White Port, Madeira en Bourbon) overbrengen. Deze Irish Single Malt Whiskey levert een uniek fruitig smaakprofiel dat complex en toch evenwichtig is en vaak wordt omschreven als "een symfonie" van smaken.

Proefnotitie

Levendig fruitig aroma, met tonen van tropische meloen en hints van chocolade. Een zachte aanzet ontwikkelt zich tot een vol boeket van fruitsmaken, met bitterzoete chocolade en zachte specerijen en gemengde bessen. Een luxueuze lengte, met hints van eikenhout en aanhoudend tropisch passievrucht om af te sluiten.

46% ABV, drievoudig gedistilleerd, niet gekoeld gefilterd.

Neus

Tropisch fruit, gekarameliseerde suiker, kruiden uit het eikenhout en een toetje gember.

Smaak

Chocolade, gemengd rood fruit en een boeket van boomgaardvruchten.

Afdronk

Luxueus en lang met passievrucht en ananas.

Meer over Teeling Distillery

De Teeling Distillery is relatief nieuw in de Ierse whiskeyindustrie, maar is snel een naam aan het vestigen dankzij hun kwaliteitsproducten en moderne benadering. Ze plukken de vruchten van de eeuwenoude Teeling familietraditie in het distilleren, die teruggaat tot 1782, toen Walter Teeling een kleine distilleerderij oprichtte in Marrowbone Lane, in het hart van Dublin.

De nieuwe distilleerderij in Dublin is de eerste nieuwe distilleerderij in de stad in meer dan 125 jaar en ligt in de historische Liberties wijk. Sinds de opening heeft Teeling vele bezoekers getrokken en talloze prijzen gewonnen voor hun whisky. De distilleerderij biedt rondleidingen en proeverijen aan, waar bezoekers meer kunnen leren over het productieproces en de geschiedenis van Ierse whiskey.

Dag
:
uur
:
min
:
sec
Teeling Single Malt

Teeling Single Malt