Door verder gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met de Algemene Voorwaarden en ons gebruik van cookies.

Teeling Single Malt

Single Malt Irish Whiskey

Teeling Single Malt
  • Teeling Single Malt
  • Teeling Single Malt

Teeling Single Malt

Single Malt Irish Whiskey

BottelaarDistillery bottling
Distillery / merkTeeling
LandIreland
Inhoudsmaat0.7 liter
Alc/vol46%
Leeftijdno age statement
SmaakprofielMild en verfijnd
EAN5391523270304
€ 41,28

Slechts één verkrijgbaar

Teeling Single Malt

Gemaakt van Ierse whiskey's gedistilleerd uit 100% gemoute gerst, gerijpt en gefinished in vaten die de invloed van vijf wijnvaten (Virgin American Oak, Ruby Port, Caravelos White Port, Madeira en Bourbon) overbrengen. Deze Irish Single Malt Whiskey levert een uniek fruitig smaakprofiel dat complex en toch evenwichtig is en vaak wordt omschreven als "een symfonie" van smaken.

Proefnotitie

Levendig fruitig aroma, met tonen van tropische meloen en hints van chocolade. Een zachte aanzet ontwikkelt zich tot een vol boeket van fruitsmaken, met bitterzoete chocolade en zachte specerijen en gemengde bessen. Een luxueuze lengte, met hints van eikenhout en aanhoudend tropisch passievrucht om af te sluiten.

46% ABV, drievoudig gedistilleerd, niet gekoeld gefilterd.

Neus

Tropisch fruit, gekarameliseerde suiker, kruiden uit het eikenhout en een toetje gember.

Smaak

Chocolade, gemengd rood fruit en een boeket van boomgaardvruchten.

Afdronk

Luxueus en lang met passievrucht en ananas.

Teeling Distillery

Teeling Distillery ligt in het hart van Dublin, Ierland, en markeert de terugkeer van whiskeyproductie naar de stad na een onderbreking van 125 jaar. Opgericht in 2015 door de broers Jack en Stephen Teeling, bouwt de distilleerderij voort op de rijke familiegeschiedenis in de Ierse whiskey-industrie, die teruggaat tot 1782.

Een uniek kenmerk van Teeling Distillery is het gebruik van zowel traditionele als innovatieve technieken. De distilleerderij gebruikt koperen pot stills voor drievoudige distillatie, wat zorgt voor een soepele en verfijnde spirit. Teeling experimenteert ook met een breed scala aan vaten voor de rijping, waaronder ex-bourbon, rum, wijn en sherry, wat resulteert in whiskey’s met complexe en gelaagde smaakprofielen.

Teeling whiskey’s staan bekend om hun rijke en fruitige karakter, met tonen van vanille, karamel, gedroogd fruit en een subtiele kruidigheid.

De combinatie van een historische ligging in Dublin, innovatieve rijpingstechnieken en een sterke toewijding aan kwaliteit maakt Teeling Distillery een gerespecteerde naam in de wereld van Ierse whiskey.

Teeling Single Malt

Teeling Single Malt

€ 41,28

Op voorraad