Dom Ruinart Blanc de Blanc Vintage 2007

Champagne 

Meer details

Wijnhuis / merk
Ruinart
Inhoudsmaat
0.75 liter
Alcoholpercentage
12.5%
Oogstjaar
2007
EAN
3185370670071
Beschikbaarheid
Dit product is momenteel niet op voorraad

Voeg toe aan vergelijken

Deze bijzondere cuvée is een eerbetoon aan Dom Thierry Ruinart, de Benedictijner monnik die zijn neef Nicolas Ruinart met zijn visie inspireerde tot het oprichten van Maison Ruinart in 1729.
Geheel in lijn met de essentie van het huis wordt deze waardevolle champagne gemaakt van 100% Grand Cru chardonnay, 75% uit de Côte des Blancs (vooral uit Chouilly, Le Mesnil, Oger en Avize) en 25% van de noordkant van de Montagne de Reims (voornamelijk uit Sillery en Verzenay).
Deze Blanc de Blancs millesimé wordt enkel uitgebracht in uitzonderlijk goede oogstjaren.
2007 is een buitengewone vintage en één van de zeer weinige in de Champagne waarbij de oogt in augustus is gestart. Na een zonnig en zeer warm voorjaar was het weer in de maanden juni, juli en augustus vrij somber met veel neerslag. Deze koele temperaturen hebben echter de vroeg en snelle rijping in de wijngaard niet tegengewerkt.
Dom Ruinart Blanc de Blancs 2007 is een dynamische, bijna sculpturele wijn die ten volste de puurheid, lichtheid, elegantie en fruitigheid van de chardonnaydruif tot uitdrukking weet te brengen. De natuurlijke zoetheid komt goed tot zijn recht door de zeer lage dosage van 5 gr/l.

Proefnotitie:
Kleur: Stralende en intense gouden kleur met groene glinsteringen.
Geur: De eerste aanzet is vol kalk gevolgd door vuursteen en oesterschelpen gemengd met de rokerige tonen van blonde tabak. Vervolgens ontwikkelt de neus aroma’s die aan lente doen denken, met plantensap, linde, acacia en extreem frisse tonen van geel en groen citrusfruit (limoen, yuzu) en groene pruim. Subtiele tonen van vijg, zoethout en verfijnde Chinese thee versterken de complexiteit van het bouquet.
Smaak: Hoewel het palet soepel begint ontstaat er al snel een opwindende, stenige levendigheid en diepgaande intensiteit, gestructureerd rondom de tonen van groene citrus en grapefruit.
Conclusie: De afdronk wordt ingekaderd door een elegant bittertje en ‘groene’ aroma’s en kalk.

Dom Ruinart 2007 laat zich schitterend combineren met een carpaccio van coquille, millefeuille en zwarte radijs met een vinaigrette van olijfolie en groene citrus. Ook sluit de elegante en textuur van de wijn perfect aan bij gestoomde kabeljauw in champagne, Zhegiang theepoeder en een consommé van zeewater.
Dom Ruinart Blanc de Blancs 2007 kan goed bewaard worden in een wijnkelder en krijgt na een aantal jaar een nog rijkere smaak. Na deze periode kan de wijn genuttigd worden in combinatie met gerechten met een intensere smaak.

20 Andere producten in dezelfde categorie

Vergelijk 0