Door verder gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met de Algemene Voorwaarden en ons gebruik van cookies.

Armand de Brignac Gold Brut

Champagne

Armand de Brignac Gold Brut
  • Armand de Brignac Gold Brut
  • Armand de Brignac Gold Brut

Armand de Brignac Gold Brut

Champagne

Wijnhuis / merkArmand De Brignac
DruivensoortPinot Noir, Pinot Meunier, Chardonnay
RegioChampagne
Inhoudsmaat0.75 liter
Alc/vol12.5%
€ 301,61

Slechts één verkrijgbaar

Een expressief en fris vintage-trio met gelaagde complexiteit

De Brut Gold, de eerste cuvée van Armand de Brignac champagne, blijft de meest iconische cuvée in de range. Een rijke champagne, gemaakt volgens de klassieke champagnetradities. Het is een assemblage van drie vintages uit enkele van de meest bewierrookte terroirs van de regio. Het resultaat is een expressieve cuvée vol levendig en vers fruit en met een zachte textuur.

Intense aandacht voor detail

Iedere stap in het productieproces van een fles Armand de Brignac – van oogst, tot persen, remuage, disgorgement en labeling – wordt gedaan door een team van slechts 18 personen. Alleen het eerste gedeelte van de presse de cuvée wordt gebruikt, zuiver sap met de meest frisse smaken en de hoogste zuurgraad. Vervolgens creëert het team van vader en zoon de perfecte assemblage – een waar eerbetoon aan het historisch erfgoed van de regio, de kunst van het blenden.

Proefnotitie

Aroma’s van perzik, abrikoos en rode bessen worden gevolgd door gekristaliseerd citrusfruit, sinaasappelbloesem en brioche. In de mond ervaar je kersen, tropisch fruit en een vleugje citroen, vanille en honing. Het zachte romige mondgevoel heeft een hint van toast, afkomstig van de unieke dosage die een jaar op eiken vaten heeft gerijpt.

Product informatie

Assemblage 40% pinot noir, 40% meunier, 20% chardonnay
Dosage 9 gr/L, 12,5% ABV
De champagne is heerlijk om nu te drinken, maar kan nog 10 tot 15 jaar opgelegd worden.
Ideaal als aperitief of in combinatie met gegrilde coquilles, geroosterde kwartel en zoetwatervis.

Armand de Brignac Gold Brut wordt zeer goed beoordeeld door wijnkenners en vakpers, onder meer 95/100 punten door Decanter, 93/100 punten door The Tasting Panel en “Extraordinarily Exceptional” door Christie’s World Encyclopedia of Champagnes & Sparkling Wines.

Armand de Brignac Gold Brut

Armand de Brignac Gold Brut

€ 301,61

Op voorraad