Door verder gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met de Algemene Voorwaarden en ons gebruik van cookies.

Bodegas Yuste Aurora Amontillado 50cl

Sherry

Bodegas Yuste Aurora Amontillado 50cl
  • Bodegas Yuste Aurora Amontillado 50cl
  • Bodegas Yuste Aurora Amontillado 50cl

Bodegas Yuste Aurora Amontillado 50cl

Sherry

SerieAurora
Wijnhuis / merkBodegas Yuste
DruivensoortPalomino
LandSpanje
RegioJerez - Sanlúcar de Barrameda
Inhoudsmaat0.5 liter
Alc/vol19%
EAN8437012433939
€ 14,01

Slechts één verkrijgbaar

In 2015 nam Paco Yuste ‘Bodegas Los Angeles’ over met haar brand Aurora. Deze bodega is genesteld in de Barrio Alto van Sanlúcar, de bodega heeft een solera van 840 vaten.
De vrouw, dochter en kleindochter van Paco Yuste heten allemaal ‘Aurora’. Om die reden is niet alleen de Manzanilla ‘Aurora’ genoemd maar de hele lijn. Op het etiket van Manzanilla Aurora staat het portret van Aurora Ambrosse Lacave als een jonge moeder, voorafgaand aan haar weduwschap in 1911. Na het overlijden van haar echtgenoot, nam ze de leiding over van de bodega en bleef haar geliefde en naar haar vernoemde Manzanilla produceren. Ze was een baanbrekende dame in een door mannen gedomineerde Sherry wereld. Het feit dat een vrouw, in die tijd in traditioneel Andalusië, de scepter zwaaide was een unicum. Daarom is de ‘Aurora’ lijn een ode en bron van trots voor vrouwen. Er is een breed scala aan Amontillado’s; afhankelijk van hoe lang deze eerst onder de flor gerijpt hebben voordat ze de oxidatieve rijping ondergaan. Sommige Amontillado’s hebben een bleke kleur met een stuivend aroma van gist/brooddeeg die duidelijk herkenbaar zijn van de biologische rijping. Andere amontillado’s hebben meer vollere, rijkere en kruidige tonen van de oxidatieve rijping.

Proefnotities:

Bodegas Yuste Amontillado ‘Aurora’ is een 100% Palomino wijn die zowel een biologische – alsmede een oxidatieve rijping heeft ondergaan. Hierdoor heeft deze wijn een bijzondere complexiteit wat hem zeer interessant maakt. De Amontillado ‘Aurora’  is kenmerkend om zijn zeer lange biologische rijping van de beste Manzanilla van Sanlúcar, zoals Manzanilla ‘La Kika’ (eveneens van Bodegas Yuste). De biologische rijping gaat langzaam over, door het verdwijnen van de ‘flor, naar een oxidatieve rijping. Deze zeer mooie Amontillado is een VOS (Very Old Sherry) wat aangeeft dat hij minstens 20 jaar deel heeft uitgemaakt in het solera systeem en tevens van de zeldzame criadera van Conde de Aldama is. Een schone, heldere amber kleur. Aroma’s van noten en jodium; dit komt door de langere biologische rijping. De smaak is droog maar met een zeer lichte zoete sensatie, fluweelachtig rond. Complex maar zeer gestructureerd met een lange afdronk. Perfect bij rijst, vette en/of gerookte vis, belegen kaas, gevogelte en pikante gerechten.

Bodegas Yuste Aurora Amontillado 50cl

Bodegas Yuste Aurora Amontillado 50cl

€ 14,01

Op voorraad