Door verder gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met de Algemene Voorwaarden en ons gebruik van cookies.

Chichibu 2014 - 2022 #3738 for Claude Whisky

Single Malt Japanese Whisky

  • Nieuw
Chichibu 2014 - 2022 #3738 for Claude Whisky
  • Chichibu 2014 - 2022 #3738 for Claude Whisky
  • Chichibu 2014 - 2022 #3738 for Claude Whisky

Chichibu 2014 - 2022 #3738 for Claude Whisky

Single Malt Japanese Whisky

BottelaarDistillery bottling
Distillery / merkChichibu
SerieFor Claude Whisky
LandJapan
Inhoudsmaat0.7 liter
Alc/vol62%
Gedistilleerd2014
Gebotteld2022
Vatnummer3738
Vattype2nd Fill Mizunara heads Hogshead
Aantal flessen228
SmaakprofielVol en kruidig
€ 826,40

Slechts één verkrijgbaar

Chichibu 2014 - 2022 #3738 for Claude Whisky

De Chichibu 2014 - 2022 #3738 Single Cask Whisky for Claude Whisky is een uitzonderlijke uitgave die de rijke traditie en het ongeëvenaarde vakmanschap van de Chichibu Distillery perfect belichaamt.

Claude Whisky

Claude Whisky uit Japan is een gerenommeerde specialist en importeur die zich richt op het aanbieden van unieke, hoogwaardige whisky’s. Claude Whisky staat bekend om zijn zorgvuldige selectie van uitzonderlijke dranken, waarbij de nadruk ligt op zowel traditionele als innovatieve distillatiemethoden. Ze werken nauw samen met enkele van de meest prestigieuze distilleerderijen in Japan, zoals Chichibu, om exclusieve edities en limited releases aan te bieden die de rijke cultuur en het vakmanschap van Japanse whisky weerspiegelen.

Claude Whisky heeft een sterke reputatie opgebouwd door zijn toewijding aan kwaliteit en authenticiteit. Hun assortiment omvat zorgvuldig samengestelde whisky’s die geliefd zijn bij kenners en verzamelaars over de hele wereld. Door hun nauwe banden met distilleerderijen en hun diepgaande kennis van de markt, kunnen ze unieke en vaak zeldzame whisky’s aanbieden die elders moeilijk te vinden zijn.

Proefnotitie

Neus

Bij de eerste neus onthult deze whisky een rijke complexiteit met aroma’s van rijpe appels, peren en tropisch fruit, aangevuld met honingzoete tonen van vanille en karamel. Subtiele hints van kaneel, nootmuskaat en een vleugje sandelhout, afkomstig van de Mizunara eiken rijping, voegen diepte en verfijning toe.

Smaak

Bij de eerste slok ervaar je een volle, weelderige smaak met lagen van zoet rijp fruit, romige toffee en een delicate kruidigheid. Het mizunara vat zorgt voor een duidelijk onderscheidt van andere uitgaven. Wat een beauty.

Afdronk

De lange, bevredigende afdronk laat aanhoudende tonen van exotische specerijen en een zachte rokerigheid achter, waardoor elke slok een blijvende indruk maakt.

Chichibu Distillery

Chichibu Distillery ligt in de bergachtige regio van Saitama, Japan, ongeveer 100 kilometer ten noordwesten van Tokio. Opgericht in 2008 door Ichiro Akuto, een vooraanstaand figuur in de Japanse whiskywereld, heeft Chichibu zich snel gevestigd als een toonaangevende distilleerderij.

Een uniek kenmerk van Chichibu is de focus op ambachtelijke productie en de kleinschalige benadering. De distilleerderij gebruikt lokaal geteelde gerst en water uit de nabijgelegen Arakawa-rivier, wat bijdraagt aan de zuiverheid en het karakter van hun whisky’s. Chichibu staat bekend om zijn complexe en uitgebalanceerde smaakprofielen, met tonen van vanille, fruit, kruiden en een subtiele hint van rook.

Chichibu rijpt zijn whisky's in een verscheidenheid aan vaten, waaronder ex-bourbon, sherry, en Japanse mizunara eiken vaten, wat zorgt voor een unieke en gelaagde smaakervaring. De distilleerderij is beroemd om zijn vakmanschap en de toewijding aan kwaliteit, wat blijkt uit de internationale erkenning en prijzen die hun whisky's hebben ontvangen.

Bezoekers van Chichibu Distillery kunnen deelnemen aan rondleidingen en proeverijen, waarbij ze de passie en het vakmanschap achter deze bijzondere Japanse whisky’s kunnen ervaren. De combinatie van traditionele technieken, innovatieve rijping en een prachtige ligging maakt Chichibu een gerespecteerde naam in de wereld van whisky.

Chichibu 2014 - 2022 #3738 for Claude Whisky

Chichibu 2014 - 2022 #3738 for Claude Whisky

€ 826,40

Op voorraad