Bodegas Yuste Aurora Pedro Ximénez 50cl

Serie
Wijnhuis / merk
Bodegas Yuste
Druivensoort
Pedro Ximenez
Inhoudsmaat
0.5 liter
Alcoholpercentage
15%
EAN
8437012433953
Beschikbaarheid
Dit product is momenteel niet op voorraad

In 2015 nam Paco Yuste ‘Bodegas Los Angeles’ over met haar brand Aurora. Deze bodega is genesteld in de Barrio Alto van Sanlúcar, de bodega heeft een solera van 840 vaten.
De vrouw, dochter en kleindochter van Paco Yuste heten allemaal ‘Aurora’. Om die reden is niet alleen de Manzanilla ‘Aurora’ genoemd maar de hele lijn. Op het etiket van Manzanilla Aurora staat het portret van Aurora Ambrosse Lacave als een jonge moeder, voorafgaand aan haar weduwschap in 1911. Na het overlijden van haar echtgenoot, nam ze de leiding over van de bodega en bleef haar geliefde en naar haar vernoemde Manzanilla produceren. Ze was een baanbrekende dame in een door mannen gedomineerde Sherry wereld. Het feit dat een vrouw, in die tijd in traditioneel Andalusië, de scepter zwaaide was een unicum. Daarom is de ‘Aurora’ lijn een ode en bron van trots voor vrouwen.

Proefnotities:

Natuurlijke zoete wijn van oxidatieve rijping gemaakt uit een selectie van druivenmost van Pedro Ximénez. De PX druif wordt eerst gedroogd, zodat alle restsuikers als pure concentraat overblijven, na verdamping van al het vocht uit de PX druif. De gereedgemaakte PX reductie kan verder in het solera syteem op Amerikaanse eiken vaten verder rijpen. Deze sherry heeft een elegante, zeer donkere mahonie kleur. Aroma’s van rozijnen, vijgen en dadels, honing, siroop en vruchten compote. Een fluweelachtig, romige smaak met een sublieme zuurgraad die de extreme zoetheid matigt. Een unieke harmonie bij niet zeer zoete desserts, blauw-groen geaderde kazen en pure (bittere) chocolade.

9 Andere producten in dezelfde categorie

Vergelijk 0